Keurslager Hoogland is een echte dorpsslagerij met een dorps karakter. Het is er altijd gezellig. Ambachtelijk én modern, zo typeert Guus zijn bedrijf. Van de Hollandse Akerslootste gehaktbal naar het Oosterse Kip Saigon.
Guus Hoogland, Keurslager in Akersloot, is de derde generatie in de slagerij. “Het was niet direct onze bedoeling om de slagerij over te nemen,” blikt hij terug, “maar soms lopen zaken anders. Mijn vrouw werkte al bij een Keurslager. Het besluit om samen de slagerij van mijn ouders over te nemen was snel gemaakt.” Het bekendst zijn ze om hun gehaktballen. “We maken ze van goede verse grondstoffen, kruiden van Epos, wat zoete ketjap... en nog iets; maar dat is het geheim van de smid,” lacht Guus. “We leveren ze voor een klein prijsje aan lokale sportkantines. Een mooie bijkomstigheid is dat mensen die ze geproefd hebben, speciaal naar onze slagerij komen voor deze ‘voetbalballen’. Kunnen ze ook thuis lunchen met ‘een broodje Akerslootse bal’.
“Bij de overname hebben we direct een verjonging van het assortiment toegepast, met lekkere vlug-klaar producten, maaltijden en soepen,” vervolgt de slager. “Ook zijn we rendabeler gaan werken en hebben we de winkel verbouwd. De worstmakerij is gebleven, want we wilden de ambachtelijke uitstraling behouden. We maken veel zelf.”
Nu lopen de stoofpotjes en hachee nog goed, maar vanaf maart pakt Guus de voorjaars- en zomerrecepten weer op. “Jos Niesten, onze rayonmanager bij Epos, heeft altijd goede ideeën. Ook nu weer, met de recepten voor Kip Saigon en Chinees Smoorvlees. Die gerechten zijn heel smakelijk, en voor ons makkelijk te maken. Maar dat geldt eigenlijk voor alle Epos-recepten. We garen de verschillende ingrediënten sous-vide voor, zodat we altijd voorraad hebben en heel snel kunnen bijmaken als de vraag groot is.”
“Wat ik belangrijk vindt, is dat we onze klanten goed informeren,” besluit Guus. “Over de her- komst van het vlees, en over de bereiding bij- voorbeeld. Ik wil dat de klant de winkel verlaat met een goed gevoel, dat hij weet: ‘die slager en zijn team hebben er
Jaarlijks worden er nieuwe specials van uw Keurslager onderscheiden met het predikaat 'MET GOUD BEKROOND'. Deze producten moeten voldoen aan strenge hygiëne en smaakeisen en worden getest door een groep van onafhankelijke keurmeesters. Ook bij uw eigen Keurslager Hoogland zijn een aantal producten met goud bekroond.
Met goud bekroond
De lekkerste schepsalades vindt u bij uw Keurslager. Zo is onze eigengemaakte grillworstsalade bijzonder populair bij onze klanten. En wat dacht u van onze lunchsalade. Maar ook onze andere salades smaken naar meer. Maak uw keuze uit ons brede aanbod: altijd vers, fris en smaakvol. Lekker voor op brood, op een cracker, een beschuitje. Bij het ontbijt, de lunch, of 's avonds op een toastje bij een gezellig glaasje wijn.
Hieronder een greep uit ons assortiment:
|
|
In onze worstmakerij produceren wij de lekkerste worsten en vleeswaren. Allemaal bereid uit verse grondstoffen en specerijen. De ambachtelijkheid en de smaak van vroeger komen daar absoluut in terug. Alles wat wij maken, doen wij met liefde voor het vak. En dat proeft u.
Onze eigen gemaakte producten
|
|
Ook kunt u bij ons terecht voor een heerlijke worstschaal. Gevuld met eigengemaakte lekkernijen.